Project Description

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 2023

Ενίσχυση  Διεθνούς Εμβέλειας και Επαγγελματικών Δυνατοτήτων: Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» (ΠΜΣ ΟΕΣ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην Αμερική

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» του Πανεπιστημίου Πειραιώς (https://msc-ebs.gr/) αποτελεί έναν φάρο γνώσης και επαγγελματικής ανάπτυξης, αποσκοπώντας να ενισχύσει τις επαγγελματικές προοπτικές των φοιτητών του μέσω μιας δυναμικής συνδυασμού ακαδημαϊκής αριστείας και πρακτικής εμπειρίας. Το πρόγραμμά τοποθετεί μοναδικά τους μεταπτυχιακούς φοιτητές σε μια θέση επιτυχίας στην παγκόσμια αγορά, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επαφής, εργασιακές ευκαιρίες, εμπλουτιστικά προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικές εκδρομές σε κομβικούς προορισμούς στην Αμερική και την Ευρώπη. Στόχος του μεταπτυχιακού είναι να διαμορφώνει ζωτικά κανάλια επικοινωνίας και χτίζει ένα εκτεταμένο δίκτυο, συνδέοντας τους φοιτητές του ΠΜΣ ΟΕΣ με την διεθνή αγορά.

Τον Δεκέμβριο του 2023, στο πλαίσιο των στρατηγικών πρωτοβουλιών για εξωστρέφεια και διεθνή παρουσία του ΠΜΣ ΟΕΣ, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Προγράμματος, Γιάννης Α. Πολλάλης, συνοδευόμενος από έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, και μια ομάδα 35 μεταπτυχιακών φοιτητών πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Βοστώνη των ΗΠΑ. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικές διαλέξεις από τα κορυφαία πανεπιστήμια University of Massachusetts, MIT Sloan School of Management, Harvard Business School, MIT Computer Science & Artificial Intelligence Laboratory, Roger Williams University, Brown University- Nelson Center of Entrepreneurship και να έρθουν σε επαφή με τα ανώτερα στελέχη των αμερικάνικων επιχειρήσεων ΑΜΑΖΟΝ, INSURIFY και TILEDB.

Αυτή η πρωτοβουλία παρείχε στους φοιτητές πρόσβαση σε πρωτοποριακές, επιμορφωτικές  και καινοτόμες διαλέξεις από αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς σε Πανεπιστήμια με παγκόσμια αναγνώριση και κύρος. Επιπρόσθετα, οι φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις από κορυφαίες επιχειρήσεις με διεθνή φήμη, καθώς και να συναντήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων. Αυτή η εμπειρία αποτέλεσε έναν πολύτιμο καταλύτη για τη διαμόρφωση δικτύων και την επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών στις ΗΠΑ. Το ΠΜΣ “Οικονομική & Επιχειρησιακή Στρατηγική” του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς πρωτοπορεί, ανοίγοντας το δρόμο για συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και εταιρείες παγκόσμιας φήμης. Με την ενσωμάτωση ακαδημαϊκής γνώσης και πρακτικών εμπειριών από την διεθνή αγορά, το πρόγραμμα ΠΜΣ ΟΕΣ διαμορφώνει τους μελλοντικούς ηγέτες του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου.